Program

När du tar studenten från Helsingborgs Lärlingsgymnasium har du både fått en yrkesexamen och arbetslivserfarenhet, vilket ger dig en bra start i ditt kommande yrkesliv.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Yrkesprogrammen för dig som vet vad du vill

Våra lärlingsutbildningar på Helsingborgs Lärlingsgymnasium är till för dig som vet vad du vill. Hos oss får du en yrkesutbildning och en snabb väg ut i arbetslivet. Under utbildningen pluggar du dina gymnasieämnen samtidigt som du kommer in i branschen och lär dig ditt yrke.

Vi erbjuder lärlingsutbildning inom elva yrkesprogram. 86% av de elever som fullföljt sin lärlingsutbildning har anställning 1,5 år efter sin examen. Det visar Skolverkets mätning.

Du lär dig yrket direkt på arbetsplatsen

Lärlingsutbildningen har samma behörighetsregler och examensmål som ett skolförlagt yrkesprogram. Men hos oss lär du yrket direkt på en arbetsplats i ett arbetslag. Du får också värdefulla referenser och kontakter i branschen.

Bor du i en annan kommun än Helsingborg?

Hos oss kan du göra din praktik i din hemkommun.

Vill du läsa vidare?

Om du vill läsa vidare på högskola har du möjlighet att skaffa dig grundläggande högskolebehörighet hos oss. Lärlingsutbildningen ger dig redan grundläggande behörighet till yrkeshögskola.