Restaurang och livsmedel

Vill du arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på restaurang, bageri eller i butik? Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser för att studera vidare på högskolan.

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet kan du välja mellan tre inriktningar, Bageri och konditori, Färskvaror, delikatesser och catering eller Kök och servering.

Bageri och konditori ger dig kunskaper framför allt för arbete inom den hantverksmässiga delen av dessa näringar. Den ger de kunskaper som behövs för såväl små- som storskalig verksamhet. Inriktningen leder till yrken som bagare eller konditor.

Kök och servering ger dig kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Inriktningen leder till yrken som till exempel kock, kallskänka, servitris eller servitör.

Se filmer om programmet från DinTalang.se och Skolverket

Du kan läsa mer om programmet på branschsidan DinTalang.se och på Skolverkets webb.

Poängplaner