search
error

Restaurang och livsmedel

Vill du arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på restaurang, bageri eller i butik? Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser för att studera vidare på högskolan.

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet kan du välja mellan två inriktningar, Bageri och konditori eller Kök och servering.

Bageri och konditori ger dig kunskaper framför allt för arbete inom den hantverksmässiga delen av dessa näringar. Den ger de kunskaper som behövs för såväl små- som storskalig verksamhet. Inriktningen leder till yrken som bagare eller konditor.

Kök och servering ger dig kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Inriktningen leder till yrken som till exempel kock, kallskänka, servitris eller servitör.

Du kan läsa mer om programmet på branschsidan DinTalang.se eller på Skolverkets webbplats.

Poängplaner

Restaurang och livsmedel

Gymnasiegemensamma ämnen chevron_left 600 poäng År 1 År 2 År 3
Engelska 5 100 100 0 0
Historia 1 A 1 50 0 50 0
Idrott och hälsa 1 100 100 0 0
Matematik 1 A 100 100 0 0
Naturkunskap 1 A 1 50 0 50 0
Religionskunskap 1 50 0 0 50
Samhällskunskap 1 A 1 50 50 0 0
Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1 100 100 0 0
Programgemensamma ämnen 400 poäng
Hygien 100 100 0 0
Livsmedels- och näringskunskap 1 100 100 0 0
Service och bemötande 1 100 100 0 0
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel 100 100 0 0
Individuellt val 200 poäng 0 100 100
Gymnasiearbete 100 poäng 0 0 100

Inriktning Bageri och konditori


Inriktning Kök och servering / kök


Inriktning Kök och servering / servering