Hantverk

På Hantverksprogrammet kan du välja mellan fem inriktningar; Finsnickeri, Florist, Frisör, Textil design eller Övriga hantverk.

Finsnickeri ger dig kunskaper om och färdigheter i tillverkningsmetoder och hantering av verktyg och maskiner samt kunskaper om material som används inom branschen. Inriktningen leder till arbete inom snickeribranschen.

Florist ger dig kunskaper om och färdigheter i att kombinera olika material för att skapa blomsterarbeten av teknisk och estetisk kvalitet, samt ge kunskaper om krukväxter, snittblommor och övrigt förekommande material inom branschen. Inriktningen leder till arbete inom floristyrket.

Frisör ger dig kunskaper om och färdigheter i olika behandlingar, tekniker och hantering av verktyg samt kunskaper om material som förekommer i branschen. Inriktningen leder till arbete inom frisörbranschen.

Textil design ger dig kunskaper om och färdigheter i konstruktion, tillverkningsmetoder ochhantering av verktyg och maskiner samt kunskaper om material som används inom hantverksområdet. Inriktningen leder till arbete inom textilbranschen.

Övriga hantverk ger dig kunskaper om och färdigheter i arbetsuppgifter, tekniker och hantering av verktyg samt kunskaper om material som förekommer inom den valda profilen. Inom riktningen är ett stort antal hantverksyrken representerade, till exempel tapetserare, låssmed och guld- eller silversmed.

Poängplan

Poängplan för hantverksprogrammet.