Vill du arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på restaurang, bageri eller i butik?

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet kan du välja mellan två inriktningar, Bageri och konditori eller Kök och servering.

Bageri och konditori ger dig kunskaper framför allt för arbete inom den hantverksmässiga delen av dessa näringar. Den ger de kunskaper som behövs för såväl små- som storskalig verksamhet. Inriktningen leder till yrken som bagare eller konditor.

Kök och servering ger dig kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Inriktningen leder till yrken som till exempel kock, kallskänka, servitris eller servitör.

Du kan läsa mer om programmet på branschsidan DinTalang.se eller på Skolverkets webbplats.

Restaurang och livsmedel

Inriktningar

  • Bageri och konditori
  • Kök och servering

Sökkod: RLRL00L-HLG-K

Vad kan programmet leda till?

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera.

Certifierad yrkesutbildning

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är certifierade av: Vista. Läs mer här.

Poängplaner

Restaurang och livsmedel

Gymnasiegemensamma ämnen 900 poäng År 1 År 2 År 3
100 100 0 0
100 0 100 0
50 0 50 0
100 100 0 0
100 100 0 0
50 0 0 50
50 0 0 50
50 0 50 0
100 100 0 0
100 0 100 0
100 0 0 100
400 poäng
100 100 0 0
200 200 0 0
100 100 0 0
200 poäng 100 poäng 100 poäng
100 poäng 100 poäng

Inriktning Bageri och konditori

Inriktning Kök och servering / Programfördjupning kök

Inriktning Kök och servering / Programfördjupning servering