Vill du arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på restaurang, bageri eller i butik?

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet kan du välja mellan två inriktningar, Bageri och konditori eller Kök och servering.

Bageri och konditori ger dig kunskaper framför allt för arbete inom den hantverksmässiga delen av dessa näringar. Den ger de kunskaper som behövs för såväl små- som storskalig verksamhet. Inriktningen leder till yrken som bagare eller konditor.

Kök och servering ger dig kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Inriktningen leder till yrken som till exempel kock, kallskänka, servitris eller servitör.

Du kan läsa mer om programmet på branschsidan DinTalang.se eller på Skolverkets webbplats.

Restaurang och livsmedel

Inriktningar

  • Bageri och konditori
  • Kök och servering

Sökkod: RLRL00L-HLG-K

Vad kan programmet leda till?

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera.

Certifierad yrkesutbildning

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är certifierade av: Vista. Läs mer här.

Poängplaner

Restaurang och livsmedel

Gymnasiegemensamma ämnen 900 poäng År 1 År 2 År 3
Engelska Nivå 1 100 100 0 0
Engelska Nivå 2 * 100 0 100 0
Historia Nivå 1a1 50 0 50 0
Idrott och hälsa Nivå 1 100 100 0 0
Matematik Nivå 1a 100 100 0 0
Naturkunskap Nivå 1a1 50 0 0 50
Religionskunskap Nivå 1 50 0 0 50
Samhällskunskap Nivå 1a1 50 0 50 0
Svenska/Svenska som andra språk Nivå 1 100 100 0 0
Svenska/Svenska som andra språk Nivå 2 * 100 0 100 0
Svenska/Svenska som andra språk Nivå 3 * 100 0 0 100
Programgemensamma ämnen 400 poäng
Livsmedels- och näringskunskap Nivå 1 100 100 0 0
Måltid och bransch Nivå 1 200 200 0 0
Måltid och bransch Nivå 2 100 100 0 0
Individuellt val 200 poäng 100 poäng 100 poäng
Gymnasiearbete 100 poäng 100 poäng
* Högskoleförberedande kurser som kan väljas bort.

Inriktning Bageri och konditori

Inriktning Kök och servering / Programfördjupning kök

Inriktning Kök och servering / Programfördjupning servering